skip to Main Content

BLACK ROOSTER KAFFE. GRUNDFORLØBSPRODUKTION

FREDAGSSLIK. GRUNDFORLØBSPRODUKTION

S.A.R.A. GRUNDFORLØBSPRODUKTION

Film- og TV produktionstekniker
/ Grundforløb GF 2

  Grundforløbets 2. del, GF2 / 20 uger  

Film- og TV produktionsteknikeren / FTP’eren arbejder med planlægning, optagelse og redigering af film-, video- og tv-produktioner, og er typisk ansat på en tv-station eller i en medieproduktions-virksomhed.

Grundforløbets GF2 er indgangen til Film- og TV produktionsuddannelsen
På grundforløbet arbejder du med bl.a. dramaturgi, kommunikation og teknik. Med en bestået GF2-eksamen og en praktikpladsaftale kan du gå videre på hovedforløbet.

Herunder har vi samlet en række vigtige informationer om grundforløbet …

Grundforløb GF2 – mere end ét år siden, at du har afsluttet 9. / 10. klasse

På Film- og TV produktionsuddannelsen har vi elever fra Danmark, de øvrige nordiske lande, Færøerne, Island og Grønland. Eleverne har ofte et uddannelsesniveau udover folkeskolen. Gode engelskkundskaber og bred almen viden om fx samfundsforhold ses ofte.

Normalt farvesyn, normal hørelse og almen god fysik er noget af det, der kræves. Også evnen til at arbejde i både teams og selvstændigt er vigtig. Endelig skal du være klar på skæve arbejdstider.

Læs de generelle regler om GF2 på uddannelsesguiden.dk

Grundforløb GF1 – mindre end ét år siden, du har afsluttet 9. / 10. klasse
Hvis det er mindre end ét år siden, du har afsluttet 9. eller 10. klasse, kan du ikke starte direkte på GF2. Så kan du tage grundforløb GF1 på Medieskolerne. Kontakt Medieskolerne for mere information om GF1. Du kan også læse mere om GF1 på uddannelsesguiden.dk

Er du over 25?
Der er særlige muligheder, hvis du er fyldt 25 år. Læs mere på uddannelsesguiden.dk

Der er uddannelsesstart i januar og august, og et grundforløb GF2 varer 20 uger. Grundforløbet afsluttes med en eksamen, hvor der er ekstern censur.

Her kan du se, hvordan du ansøger

Du arbejder med storyboarding og tilrettelæggelse, teknik og lys, optagelse af billeder og lyd samt redigering og præsentation af egne produktioner. Du kommer også til at arbejde med billedbehandling, kommunikation og informationsteknologi.

På skolen er der moderne studie- og redigeringsfaciliteter, ateliers og samproduktionsområder. Der er også helt almindelige klasseslokaler og grupperum. Du benytter / låner udstyr på skolen.

På grundforløbet vil der være mulighed for at komme ud i praktik i nogle dage i en produktionsvirksomhed.

Der veksles i reglen mellem teori og praktiske opgaver. Undervisningen foregår i klasser af 16-20 elever. Øvelser og opgaver løser du alene eller i gruppe med andre. Kortere og længere projektforløb forekommer også.

Du skal være indstillet på at bestille noget og at der er daglig mødepligt på skolen mandag til fredag. Mange elever benytter sig også af muligheden for, at arbejde på skolen om aftenen og i weekenderne. Der vil være pensum, som skal læses.

For at fortsætte på Hovedforløbet efter bestået Grundforløb GF2, skal du have en praktikplads – det vil sige, at du skal have underskrevet en uddannelsesaftale med en medieproduktions-virksomhed i Danmark eller i udlandet.

Det er typisk, at eleverne er aktive med at søge praktikplads, mens de går på Grundforløb GF2.

Det er muligt, at du allerede inden du starter på Grundforløb GF2, har en praktikpladsaftale. I så fald er der ingen krav du skal opfylde for at starte på GF2. Det er dog sjældent, at den situation er aktuel.

Berlin: 5 dage, mandag-fredag

Grundforløbseleverne deltager på en studietur til Berlin i starten af grundforløbet.

Berlin er en mangfoldig og spændende by og en af Europas førende kunst- og kulturbyer. Det er forholdsvist billigt at være der og man kan nå dertil med bus på overkommelig tid.

Vi bor på Youth Hostel og vi oplever byen på mange forskellige måder. Vi besøger kulturinstitutioner – både de formelle og de uformelle. Og som mediefolk suger vi selvfølgelig indtryk til os, når vi går i gaderne, på museerne og sidder på cafeerne …

Film- og TV-eleverne optager videoer og Fotograferne tager fotos. Det handler om byen, menneskene, kulturen med mere. Optagelserne laves ud fra planer, som er lagt inden turen starter.

Berlinturen er en fagligt spændende tur med god plads til at lære sine studiekamerater at kende.

Spørgsmål til Grundforløb Film og TV, kontakt:
Per Mørkhøj /  / 20 91 57 22

Spørgsmål til Grundforløb FILM-TV
Kontakt: Per Mørkhøj / +45 20 91 57 22
per@mediacollege.dk

ON LOCATION, GRUNDFORLØB © FREDERIK TYBJERG MARTENSEN

LYSUNDERVISNING, GRUNDFORLØB © PER MØRKHØJ

ON LOCATION © FREDERIK TYBJERG MARTENSEN

Back To Top
error: Content is protected !!