skip to Main Content

FOTOPROJEKT © MARIE BENTZON

OPTAGELSE MED GREEN SCREEN © SIMONE PEDERSEN

FEED BACK © LANA OHRIMENKO

Fotograf / Grundforløb Gf2

  Grundforløbets 2. del, GF2  /  20 uger  

Fotografen tænker i billeder og er typisk beskæftiget med mode-, reklame- bolig- og/eller portrætfotografi som selvstændig eller i en mindre eller større fotografisk virksomhed.

På grundforløbet kommer du til at arbejde med fotografi i atelier og on location. Du får undervisning i billedbehandling, træning i at arrangere udstillinger og i at se, beskrive og præsentere fotografier. Med en bestået GF2-eksamen og med opnået praktikpladsaftale kan du gå videre på Hovedforløbet.

Læs mere om grundforløbet herunder …

Grundforløb GF2 – mere end ét år siden, at du har afsluttet 9. / 10. klasse
For at starte på Fotograf-uddannelsen skal du gennemføre Grundforløbet GF2, rettet mod Foto-linien. Dette grundforløb kan du tage på Medieskolerne, og du skal ikke have en praktikplads for at kunne starte og gennemføre forløbet. Læs de generelle regler på uddannelsesguiden.dk

På fotografuddannelsen har vi elever fra Danmark, Sverige, Norge samt Færøerne, Island og andre europæiske lande.

Eleverne har ofte et uddannelsesniveau udover folkeskolen. Normalt farvesyn og almen god fysik kræves. Også evnen til at indgå i team-samarbejde og til at arbejde selvstændigt, er vigtig. Du skal være indstillet på skæve arbejdstider.

Grundforløb GF1 – mindre end ét år siden, at du har afsluttet 9. / 10. klasse
Hvis det er mindre end ét år siden, du har afsluttet 9. eller 10. klasse, kan du ikke starte direkte på GF2. Så kan du tage grundforløb GF1 på Medieskolerne. Kontakt Medieskolerne for mere information om GF1. Du kan også læse mere om GF1 på udannelsesguiden.dk

Er du over 25?
Der er særlige muligheder, hvis du er fyldt 25 år. Læs mere på uddannelsesguiden.dk

Der er studiestart i januar og august, og et grundforløb GF2 varer 20 uger. Grundforløbet afsluttes med en eksamen, hvor der er ekstern censur.

Her kan du se, hvordan du ansøger

Du arbejder med fotografi og billeder på flere niveauer, og du fotograferer både i atelier og ‘on location’. Billedbehandling, print, efterbearbejdelse og udstilling af billeder er også vigtige områder på grundforløbet, ligesom der undervises i billedets historie og perceptionslære. Der indgår obligatorisk undervisning i førstehjælp og brand.

På skolen har vi moderne ateliers. Der er også helt almindelige undervisningslokaler og grupperum, og skolen kan bruges 24/7. Du kan låne kameraudstyr m.m. på skolen.

Skoledagene veksler mellem teori-undervisning og praktiske opgaver. Undervisningen foregår i klasser af 16-20 elever. Øvelser og opgaver løser du alene eller i gruppe med andre. Kortere og længere projektforløb forekommer også.

Du skal være indstillet på at bestille noget og at der er daglig mødepligt på skolen mandag til fredag. Mange elever benytter sig også af muligheden for, at arbejde på skolen om aftenen og i weekenderne. Der vil være pensum, som skal læses.

For at fortsætte på Hovedforløbet efter bestået Grundforløb GF2, skal du have en praktikplads – det vil sige, at du skal have underskrevet en uddannelsesaftale med en fotografisk virksomhed i Danmark, alternativt en arbejdskontrakt med en fotografisk virksomhed i udlandet.

Det er typisk, at eleverne også er aktive med at søge praktikplads, mens de går på Grundforløb GF2.

Det er muligt, at du allerede inden du starter på Grundforløb GF2, har en praktikpladsaftale. I så fald er der ingen krav du skal opfylde for at starte på GF2. Det er dog sjældent, at den situation er aktuel.

Berlin: 5 dage, mandag-fredag

Grundforløbseleverne deltager på en studietur til Berlin i starten af grundforløbet.

Berlin er en mangfoldig og spændende by og en af Europas førende kunst- og kulturbyer. Det er forholdsvist billigt at være der og man kan nå dertil med bus på overkommelig tid.

Vi bor på Youth Hostel og vi oplever byen på mange forskellige måder. Vi besøger kulturinstitutioner – både de formelle og de uformelle. Og som mediefolk suger vi selvfølgelig indtryk til os, når vi går i gaderne, på museerne og sidder på cafeerne …

Fotograferne tager fotos og Film- og TV-eleverne optager videoer. Det handler om byen, menneskene, kulturen med mere. Optagelserne laves ud fra planer, som er lagt inden turen starter.

Webudviklerne tilrettelægger PDF-serier med billeder og tekst.

Berlinturen er en fagligt spændende tur med god plads til at lære sine studiekamerater at kende.

Spørgsmål til Grundforløb Fotograf, kontakt:
Sekretariatet / / +45 86 67 50 55

Spørgsmål til Grundforløb FOTO
Kontakt: Sekretariatet / +45 86 67 50 55
mail@medieskolerne.dk

FOTOOPTAGELSE, PROJEKT © JACOB JEPSEN

DET PERSONLIGE FOTOGRAFI – EKSPERIMENTERENDE FOTOGRAFI

FOTOOPTAGELSE, PROJEKT © JACOB JEPSEN

Back To Top
error: Content is protected !!