fbpx skip to Main Content

WEBUDVIKLING © GISLI DUA HJÖRLEIFSSON

TEAMWORK / PROJEKTARBEJDE © RIKKE NYBO DAVIDSEN

UDVIKLING I CONTENT MANAGEMENT SYSTEM © IGA KURIATA

Webudvikler

  Web-linjen / 1 år og 3 måneder  

Hovedforløbet er selve uddannelsen til Webudvikler

Webudvikleren arbejder med planlægning, kodning og vedligehold af dynamiske hjemmesider og apps, og er typisk ansat i et web- / mediebureau eller arbejder som selvstændig.

På hovedforløbet lærer du at skrive koden, der får dine websites og apps til at fungere. Du arbejder også med fx digital handel, layout og organisering af indhold.

For at komme ind på hovedforløbet skal du have gennemført Grundforløbet GF2. Du skal ikke have en praktikplads, da hele uddannelsen er skolebaseret.

Uddannelsen er skolebaseret og du skal derfor ikke finde en praktikplads for at komme på hovedforløbet. Men du skal gennemføre Grundforløb GF2 og bestå grundforløbseksamen.

Centrale fag i uddannelsen
Uddannelsen er orienteret mod at kunne programmere og dermed producere web-løsninger, der kommunikerer effektivt. Fag som programmering af frontend og backend, bygning af databaser samt praktisk webudvikling er centrale fag i uddannelsen. Du lærer også at udvikle webshops i et predefineret CMS som fx Woocommerce og du kommer bl.a. til at arbejde med avanceret CSS.

Praktisk web
Under uddannelsen tilbringer du ialt fire perioder af varierende længde på ‘Webberiet’, som er skolens praktikområde og hvor den praktiske del af uddannelsen foregår. Her arbejder du med bundne web-opgaver eller web-opgaver som du selv definerer i samarbejde med din vejleder.

God sans for …
Interesse for konstruktion af websites og kommunikative processer er vigtige egenskaber. Det er også vigtigt, at du har god sans for orden og god visuel sans samt at du kan arbejde i teams såvel som selvstændigt.

Hovedforløbet er opbygget i fire dele. Indimellem arbejder du med praktisk web på ‘Webberiet’, som er skolens eget ‘webbureau’.

Hovedforløb 1 / 10 uger
Du får undervisning i programmering, dataservice og integration, herunder Java Script og PHP.

Hovedforløb 2 / 10 uger
Her får du undervisning i projektorganisering, digital handel og predefineret CMS, serverside programmering og avanceret CSS.

Hovedforløb 3  / 9 uger
Her kommer du bl.a. til at arbejde med avanceret frontend og SEO.

Hovedforløb 4 / 5 uger
Under dette forløb arbejder du med app-udvikling, programmering af fysiske enheder og jobsøgning. Forløbet afsluttes med en eksamen, som er fagprøven/den endelige prøve for uddannelsen.

Praktisk webarbejde og produktion
Her arbejder du med webopgaver – fx planlægning og bygning af sites/web-applikationer og længerevarende webbaserede udviklingsprojekter. Opgaverne skal matche dit niveau. Nogle af opgaverne er bundne, andre vælger og planlægger du selv i samarbejde med din praktikvejleder.

Faget består af en meget lille del teoretisk undervisning og en stor del praktisk web-arbejde. Her praktiserer du det, som du har lært i undervisningen og under projektarbejdet på skolen.

Praktisk webintegration og produktion er et fag, hvor du får karakterer ud fra din arbejdsindsats, procesforståelse og kvaliteten af dit arbejde m.m.

NB: Forbehold for ændringer

Flere af vores elever får arbejde efter endt uddannelse i fx web-og medie-bureauer eller i større eller mindre virksomheder, hvor webudvikleren står for vedligehold og udvikling af virksomhedens web-applikationer.

Der er også nogen, som efter endt uddannelse, prøver kræfter som selvstændig. Andre går videre med at uddanne sig til fx datamatiker, multimediedesigner eller tager måske en HF. De der allerede har en HF eller en studentereksamen, kan ofte umiddelbart fortsætte på en videregående uddannelse. Hvis du ikke har en HF eller studentereksamen, skal du være opmærksom på, at der ofte kræves yderligere fag på bestemte niveauer for at komme ind på en overbygnings-uddannelse.

Unge, både piger og drenge, oftest fra 18 til 28 år. Nogen har en gymnasial baggrund, andre har en erhvervsmæssig eller anden skolemæssig baggrund. Fælles for dem alle er, at de gerne vil lære at bygge avancerede hjemmesider med fokus på både programmering og brugervenlighed.

Du kan bo på skolehjem under din uddannelse. Du kan få skolehjemsopholdet billigere, hvis du har mere end 5 kvarters transport fra din folkeregister-adresse og til nærmeste skole, hvor webudvikler-uddannelsens hovedforløb udbydes (udbydes i Viborg, Aalborg, Grenaa og Roskilde).

Hvis du har spørgsmål til det skolehjem, som vi tilbyder, kan du gå til skolehjemmets hjemmeside: Asmildkloster skolehjem. Inde på hjemmesiden går du videre via menuen ‘Medieskolerne’ i toppen.

Statens Uddannelsesstøtte
Når du søger om SU via hjemmesiden for Statens Uddannelsesstøtte, skal du anføre Asmildkloster Landbrugsskole som din skole (altså ikke Medieskolerne). Det skyldes, at Asmildkloster Landbrugsskole udfører administrations-opgaver for os, som er forbundet med skoleophold.

Spørgsmål til WEB-linjen, kontakt:
John Bo Martens / / 28 91 07 79

Spørgsmål til Hovedforløb Web
Kontakt: John Bo Martens / 28 91 07 79
john@medieskolerne.dk

SHOP-PROJEKT, WOLFGAMING: HOME

WOLFGAMING: PRODUKTLISTE

WOLFGAMING: PRODUKTVALG

WOLFGAMING: PRODUKTVISNING

SHOP-PROJEKT, MEEMOD: HOME

MEEMOD: PRODUKTLISTE

MEEMOD: PRODUKTVISNING

MEEMOD: INDKØBSKURV

SHOP-PROJEKT, MEEMOD

Back To Top